Verkeersportalen N61

Opdrachtgever: Rasenberg Infra B.V.
Opdracht: Het produceren, leveren en plaatsen van 6 verkeersportalen over de N61 van Hoek naar Schoondijke
Uitvoeringstermijn: Februari - april 2015

De werkzaamheden in het kader van deze opdracht betroffen het voorbereiden, produceren en plaatsen van 6 verkeersportalen over het nieuwe tracé van de N61 van Hoek naar Schoondijke. Het werk is uitgevoerd op basis van de voorwaarden uit de UAV-GC 2005.

De 6 verkeersportalen, bestaande uit 12 staanders en 6 liggers, zijn opgebouwd uit kokerprofielen van 350x350mm. De overspanningen van de liggers variëren van 25,5 tot 28,5m. De liggers zijn voorzien van voorgevormde zeeg van 110mm. De productie van de portalen heeft plaatsgevonden in de staalwerkplaats van Van Der Straaten. Na productie zijn de kolommen en de liggers naar de verzinkerij en vervolgens naar de conserveerder getransporteerd. I.v.m. de lengte van de liggers hebben wij deze 's nachts met onze eigen trailer moeten vervoeren.

Voorafgaand aan het plaatsen van de portalen hebben wij eerst naast de N61 12 fundaties gemaakt. Deze bestaan uit inwendig geheide stalen buispalen met daarop een prefab betonnen poer. Na het aanstorten en uitharden van de fundaties zijn we gestart met het plaatsen van de portalen. De portalen zijn in 3 nachten geplaatst (2 portalen per nacht), waarbij de liggers tijdens een complete verkeersstop van ca. 15min zijn gemonteerd.