Strijden tegen het water

In opdracht van de gemeente Middelburg is de Sint Jansbuurt dit voorjaar door ons ingericht voor de toekomst. Dit was een specialistisch project op de grens van land en water. De afgelopen jaren hadden de bewoners steeds vaker wateroverlast in dit deel van de stad. We realiseerden verzamelputten voor het water op 3 meter diepte met een afvoerstelsel door de historische kademuur naar de Binnenhaven van Middelburg.

Herinrichting Sint Jansbuurt Middelburg

Niet links dan rechts

Tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden vinden wij het belangrijk dat wij de omgeving in zijn waarde laten. Dit daagde ons op deze plek wederom uit om nóg inventiever te zijn. Door de historische inrichting konden wij in dit deel van de stad geen damwanden gebruiken. Dit zou schade opleveren aan de panden. Maar wij zouden Van der Straaten niet zijn, als wij hier geen professionele oplossing voor hadden.

 

Herinrichting Sint Jansbuurt Middelburg

Alles op maat

Door het gebruik van een bekisting begonnen we met ontgraven. Nadat de bekisting met zorg mee zakte tot de gewenste diepte, werden de bodem versterkt en de betonnen putten geplaatst. Tijdens het proces hebben wij onze werkzaamheden gemonitord door middel van trillingsmeters op diverse locaties. We hebben de drempelwaardes niet overschreden zodat er door onze werkzaamheden geen schade voor de omgeving zou ontstaan.

In april hebben we de werkzaamheden afgerond en de bewoners van de Sint Jansbuurt hebben geen last meer van wateroverlast. Overigens niet alleen het resultaat was van hoge kwaliteit. Ons team heeft veel complimenten ontvangen over de communicatie met de bewoners. Alleen samen met onze opdrachtgever en de bewoners uit de omgeving maken wij onze projecten tot een succes!