Heiwerk

Een unieke multidisciplinaire combinatie onder één dak: Van der Straaten Geotechniek en Funderingstechniek. Door de kennis en ervaring binnen beide specialismen konden wij onze klant een kwalitatief en kosten efficiënt advies geven. Dit resulteerde in het gebruik van prefab betonpalen.

Onze afdeling Geotechniek startte met het omrekenen van het benodigde draagvermogen naar prefab betonpalen. Vervolgens kon ons team van Funderingstechniek de betonpalen met behulp van het eigen materieel aanbrengen. De betonpalen met kopmaat 450x450mm varieerde tussen de 13 en 22 meter. Met behulp van twee van onze heistellingen konden we het heien van de prefab betonpalen binnen de gewenste planning realiseren.

Onze partner H4A Windenergie realiseerde vervolgens de fundering van de windturbines.

Een goede voorbereiding is het halve werk
“Door de combinatie van onze kennis, ervaring en eigen materieel kunnen wij onze klanten van professionele oplossingen voorzien. Maar keer op keer blijkt een goede voorbereiding de succesfactor voor het verloop van het project. De uitdaging voor ons was het transport van de grote heipalen naar de bouwplaats. Veel smalle wegen en bruggen waren niet geschikt voor dit zware vervoer. Door een fijne samenwerking en goede communicatie met onze opdrachtgever konden we alle nodige voorzieningen treffen voor het transport”, aldus projectleider Jelte Maas.

Wij zijn trots dat wij met onze multidisciplinaire inzet een bijdrage konden leveren aan de realisatie van de windturbines.