Nieuwe vesting Bergen op Zoom

De verbinding tussen land en water

Vorig jaar kregen wij opdracht van de gemeente Bergen op Zoom voor het realiseren van een nieuwe kade van 200 meter en een kade van 100 meter met aanvullend een trappenpartij in de nieuwe woonwijk. Zo verbinden we de grens van land en water met elkaar.

Nieuwe Vesting Fase 2 is een project waarbij de waterbeleving en de historische sfeer in de wijk centraal staat. Op basis van een programma van eisen werd vorig jaar juni gestart met het ontwerp. Na de zomer, in september, begonnen we aan de realisatie.

Nieuwe vesting Bergen op Zoom

Eigentijds met authentieke elementen

Van de gemeente Bergen op Zoom kregen wij de vrijheid en het vertrouwen dit unieke project met onze creativiteit en inventiviteit naar een hoger plan te tillen. Al onze disciplines kwamen samen in dit project. Het resultaat is een constructie met een nieuwe gemetselde kademuur, afwerking in natuursteen met led-verlichting en een voetpad langs de kade. Het gietijzeren leuningwerk maakt de sfeer compleet.

Van der Straaten loopt met dit project voorop als het gaat over technische innovaties. Als één van de eerste partijen in Nederland hebben wij binnen dit project Argex beton toegepast. Dit is een lichtgewicht beton, tussen de damwand en de gemetselde kademuur. Door het gebruik van Argex beton staat er minder druk op de damwand. Hierdoor kan de gehele constructie lichter uitgevoerd worden.