Wat is een sondering?

Elk bouwwerk start vanuit de ondergrond. Door middel van een sondering (een meting)  krijgt u inzage in de gelaagdheid en draagkracht van de bodem onder uw bouwwerk. Bij het nemen van de sondering drukken we een stalen staaf met een meetlichaam (conus) de grond in. Tijdens dit proces meet de conus de daarbij optredende weerstanden in relatie met de diepte. De gemeten weerstanden bestaan uit de puntdruk (conusweerstand) en de kleefkracht van de grond (wrijvingsweerstand). Met deze gemeten waarden kan de bodemopbouw en draagkracht van de ondergrond worden bepaald

De meting(en) leggen we digitaal vast en verwerken we als grafiek in een rapportage.

Meer informatie over het nemen van sonderingen door Van der Straaten Geotechniek? Bekijk de onderstaande video.

Waar dient een sondering voor?

Een sondering geeft uitsluitsel over de draagkracht van de bodem. Aannemers en constructeurs gebruiken deze gegevens voor het opstellen van een advies voor de fundering. Hiermee wordt duidelijk welk type fundatie noodzakelijk is. Op basis van de sondering kunnen bijvoorbeeld bij paalfunderingen de lengte en afmetingen van de palen berekend worden zodat een veilige en stevige fundering kan worden gebouwd.

Materieel

Met ons eigen materieel voeren wij sonderingen uit op alle terreinen. Binnen en buiten, op het land en op het water. Zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen, zoals de kelder. Wij kunnen daarvoor een van onze minirupsen (erg kleine sondeerunits, voor maten zie materieel ) inzetten en als dat nog niet mocht lukken een demontabel sondeerapparaat welke door 2 man te dragen is. Voor elke uitdaging hebben we wel een oplossing!

Offerte aanvragen

Wat kosten de sonderingen voor uw bouwplannen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Door de inzet van ons team en eigen materieel kunnen wij na akkoord snel voor u aan de slag!

Adres locatie(Vereist)
Soort sondering
Aanvullende werkzaamheden
Materieel
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 32 MB.