Voorbereiding en engineering

Wij konden onze opdrachtgever volledig ontzorgen door het uitvoeren van geotechnisch onderzoek, het verzorgen van de vergunningaanvragen en het maken van het ontwerp. Naast het geotechnisch onderzoek is er ook een Niet Gesprongen Explosieven (NGE)-bodemonderzoek uitgevoerd omdat de Oude Veerhaven is gemarkeerd als verdacht gebied met gevaar voor explosieven.
Onze vakspecialisten bouwden de steiger volledig in onze eigen staalconstructiewerkplaats in Hansweert.

Demontage

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat ons aan het hart. Wij strijden ervoor om op elke mogelijke manier bij te dragen aan het milieu. Wij hebben de authentieke houten steiger aan de Oude Veerhaven gedemonteerd. Alle vrijkomende materialen zijn na de demontage opnieuw elders duurzaam ingezet.

Vervoer

Op de ontwerpen ziet het eindresultaat er altijd prachtig uit. Een motivator voor zowel ons als de opdrachtgever. Maar hoe transporteer je een 130 meter lange steiger? Bekijk de onderstaande video.

Oude Veerhaven Terneuzen

Plaatsing

De verschillende steigerdelen zijn vervolgens op locatie geplaatst. De combinatie van het ruimtelijke ontwerp en de voorzieningen maakt de steiger tot een aangenaam verblijfsgebied. Door middel van een loopbrug hebben wandelaars toegang tot de drijvende steiger en kunnen zij genieten van de prachtige Westerschelde.

In de media

De media volgde het project op de voet. Via de onderstaande links kunt u alle artikelen betreffende dit project lezen.