Dukdalven

Ons team fabriceerde 2 dukdalven. De dukdalven bestaan uit buispalen met:

  • een diameter van 2,5 meter;
  • lengte van 43 meter;
  • en een gewicht van 136 ton.

De dukdalven werden voorzien van een paalkop met bordesconstructie, bolders en fenderconstructie.

Wij prefabriceerden deze omvangrijke constructies in onze werkplaats in Hansweert. Daarnaast zorgden we voor een goede conservering van alle staalconstructies. Met behulp van ons eigen materieel op het land en water vervoerden we de staalconstructies naar de haven van Antwerpen.

Uitdagende locatie

Wij werken op de grens van land en water. Binnen dit project was de locatie voor ons een hoogtepunt. Wij voerden de werkzaamheden uit op de Schelde nabij Antwerpen. De Schelde is een getijdengebied met sterke stromingen. Daarnaast bevond de locatie van plaatsing zich direct naast de containerterminal waar de grootste containerschepen afmeerden om te laden en te lossen. Door een goede voorbereiding en communicatie konden we deze uitdaging succesvol volbrengen.

Plaatsing

Ons team van specialisten plaatste met behulp van ons eigen materiaal de buispalen. Naast de ligging van de locatie was het werken met getijden een hoogtepunt voor ons.

Projectleider Leon Koster vertelt: “Op locatie lasten we onder tijdsdruk van het getijde de rondnaad van de paalkoppen. De lasnaad zat net boven de laagwaterlijn. Hierdoor moesten we de klus deskundig en snel afronden. Nadat de buitenzijde was gelast, konden we binnenin de paal veilig en droog de rondnaad verder lassen.

Toegangsbrug

Naast de realisatie van de dukdalven maakten we een toegangsbrug. Voor de montage plaatsten we 2 funderingspalen. De toegangsbrug heeft een lengte van 41 meter.