sonderingen

Van der Straaten Geotechniek werkt met de nieuwste technieken voor het uitvoeren van sonderingen. Onderstaand vindt u meer informatie over enkele soorten metingen die wij voor u kunnen uitvoeren. Na uitvoering leggen wij de gemeten punten digitaal vast en verwerken we in een rapportage voor u. Wilt u graag sparren over de beste aanpak voor uw vraagstuk? Neem contact met ons op.

Boringen

Sonderingen nemen is een  snelle en relatief goedkope methode om een ondergrond en de verschillen daarin in beeld te brengen, voor veel toepassingen levert dit dan ook voldoende informatie op.

Boringen dienen veelal ter ondersteuning van de interpretatie van de sonderingen en het verkrijgen van monsters voor het nauwkeurig bepalen van de beschrijving en parameters. Wij voeren boringen zowel handmatig als mechanisch uit. Tijdens het uitvoeren van boringen kunnen wij desgewenst ook geroerde of ongeroerde monsters nemen. Hiermee kan dan in het laboratorium nauwkeurig de (sterkte)parameters van de grondlagen worden bepaald.

Laboratoriumonderzoek

De verzamelde monsters uit het booronderzoek laten wij onderzoeken in een daarvoor gecertificeerd laboratorium op de gewenste grondparameters. De uitkomsten geven informatie die van belang kunnen zijn voor bijvoorbeeld de te verwachten zettingen of de stabiliteit van een talud. Ook kunnen deze resultaten door ons verwerkt worden in een passend advies voor uw project. Hierdoor heeft u één professioneel aanspreekpunt voor al uw geotechnische vragen.

Elektrische  Bodemweerstand

Het bepalen van de elektrische bodemweerstand  kunnen wij voor u uitvoeren middels metingen volgens de Wennermethode. Met deze bodemweerstandmeeting is de parameter bepalend voor bijvoorbeeld het ontwerp van de aarding van bouwwerken of als indicatie van corrosiviteit van de bodem.

Monitoring

Vele zaken die zich afspelen in de bodem gaan traag maar kunnen een grote invloed hebben op bijvoorbeeld de stabiliteit of het ontwerp van een constructie.

Een van deze zaken; de grondwaterstand, en de fluctuatie hiervan, kan erg belangrijk zijn voor het ontwerp van een bouwwerk. Naast grondwaterstanden kunnen we voor u ook andere factoren monitoren zoals waterspanning, hellingshoek, trillingen en zettingen  enzovoorts. Door monitoring kunt u de risico’s en schade tijdens de realisatie van uw project beperken.

 

Materieel

Van der Straaten Geotechniek werkt met het nieuwste materieel en streeft naar een hoge betrouwbaarheid van de machine, mens en meetapparatuur. Veldwerk voeren wij zoveel mogelijk uit met ons eigen materieel. Onze specialisten werken op alle mogelijke terreinen, binnen of buiten en op land of water. Zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken kunnen we, door een eigen ontworpen mini-sondeerunit of een demontabel sondeerapparaat, overal bij.

Door onze innige band met Van der Straaten Aannemingsmaatschappij kunnen wij snel schakelen naar passend materieel en betrokken personeel.

Geotechnisch advies & Engineering

Als technische specialisten bieden wij u advies voor de engineering van funderingen en (civiele) constructies. Van advies over een fundering tot zettingsberekeningen, door onze unieke combinatie van specialisaties is alle benodigde kennis en ervaring aanwezig binnen ons eigen team. Van der Straaten Geotechniek is uw partner!

Onze specialisten staan voor u klaar!

Afdeling geotechniek

+31 (0) 113 38 25 10

Stuur een e-mail

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen? Vul onderstaand formulier in of stuur uw aanvraag naar geotechniek@vd-straaten.nl.

Adres locatie(Vereist)
Soort sondering
Aanvullende werkzaamheden
Materieel
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 32 MB.