Constructieve waterbouw

Wij ontwerpen en realiseren constructies in staal, kunststof, hout en beton. Voor nieuwbouw en renovatie. Bijvoorbeeld:

  • Kadeconstructies
  • Remming- en geleidewerken
  • Dukdalven en andere afmeerinrichtingen
  • Drijvende- en vaste steigers
  • Bruggen
  • Sluiscomplexen (sluisdeuren en drijframen)
  • Meetpalen, -opstellingen en lichtopstanden
  • (Jacht-) haveninrichtingen

In onze (staal)werkplaats in Hansweert prefabriceren wij deze constructies. Daarnaast hebben wij een eigen vloot aan materieel voor watertransport en heavy lifting.

Onze werkwijze? Wij stellen kwaliteit en maatwerk voorop om de meest inventieve oplossing voor u te realiseren. Daarnaast gaan wij duurzaam en altijd veilig te werk.

Onderhoud

Nieuwbouw, renovatie of alleen onderhoud? U kunt op ons vertrouwen door de kennis en jarenlange ervaring van ons team. Door onze gunstige geografisch ligging zijn wij 24/7 flexibel inzetbaar voor uw project.

Net als onze oplossingen is onze werkwijze voor uw onderhoudsproject inventief. Met behulp van duikers en onderwaterdrones brengen wij de huidige toestand van waterbouwkundige constructies snel en deskundig in beeld. Zowel boven als onderwater. Op basis van deze inspecties berekenen wij de levensduur van de huidige constructie.

Vervolgens ontvangt u van ons een advies voor het verlengen van de levensduur. Dit advies kunnen wij volledig voor u realiseren.

Naast een kwalitatief resultaat in onderhoud streven wij ook naar een professionele oplossing voor de omgeving. Veel aspecten dragen vaak bij aan de complexiteit van een vraagstuk. Zoals monumentenzorg, het beschermen van ecologische waarden, logistieke uitdagingen en omgevingsmanagement. Van der Straaten zorgt ervoor dat het onderhoud veilig en professioneel wordt uitgevoerd.

Service

Wij bieden voor elke vraag een oplossing. Daardoor zijn wij u ook graag van dienst voor calamiteiten, bergingswerk, heavy lifting en watertransport. Ons team en materieel staat voor u klaar! Heeft u een calamiteit? Wij zijn 24/7 bereikbaar via 06-83094036.

Funderingswerk vanaf het water

Bodemonderzoek, funderingstechniek en waterbouw gaat hand in hand bij Van der Straaten. Deze werkzaamheden voeren wij uit in binnen- en buitenland. Voor funderingswerk op het water maken wij gebruik van damwandconstructies en het aanbrengen van funderingspalen. Het funderingswerk realiseren wij geheel in eigen beheer met ons team van specialisten en eigen materieel.

Onze specialisten staan voor u klaar!

Richard Goetheer

+31 (0) 113 38 25 10