Welke sonderingen voeren wij uit?

Voor elke constructie kunnen wij een sondering uitvoeren:

  • Sonderingen met meting puntweerstand, kleef en weergave wrijvingsgetal (optioneel met waterspanning) op land en op water;
  • Sonderingen met meting geleiding en temperatuur (zoet/zout water).;
  • Lokaliseren van ankerstangen en bepaling lengte van damwand in situ;
  • Plaatsing en monitoring peilbuizen en waterspanningsmeters.

Aanvullend (boor)onderzoek en labonderzoek

Van der Straaten is uw betrouwbare partner. Aan de hand van uw vraagstuk kunnen wij indien gewenst ook aanvullend boor- en laboratoriumonderzoek uitvoeren. Zo krijgt u naast de weerstand ook inzage in de geotechnische kwaliteit en opbouw van de bodem. Kortom u heeft één professioneel aanspreekpunt voor al uw geotechnische vragen.

Een veilige (water)bodem

Veiligheid staat voorop. Naast het uitvoeren van geotechnische onderzoeken is ons vakkundig team ook inzetbaar voor OCE (Opsporen Conventionele Explosieven) en NGE (Niet-Gesprongen Explosieven) onderzoek. Door middel van een historisch vooronderzoek starten we met het in kaart brengen van een verdacht gebied. Vervolgens stellen wij een risicoanalyse op met een advies voor de benodigde werkzaamheden voor het veilig stellen van de bodem.

Funderingsadvies

Wij zijn uniek door onze combinatie van de specialismes Geotechniek en Funderingstechniek. Ons team kan u voorzien van een volledig advies en ontwerp voor de fundering van uw project op het land en water. Klik hier voor meer informatie over Funderingstechniek door Van der Straaten.

Bemalingsadvies

Door onze multidisciplinaire inzetbaarheid kunnen wij u voorzien van een bemalingsadvies voor het verlagen van de grondwaterstand. Met als resultaat het beperken van risico’s en schade aan de omgeving tijdens de realisatie van uw project.

Engineering

Als professionele partner bieden wij u een totaaloplossing. Van geotechnisch onderzoek tot engineering en van advies tot realisatie. Onze engineers werken nauw samen met de specialisten van onze Geotechniek- en Funderingstechniekafdeling. Hierdoor bieden wij de beste oplossing voor uw project.