Wij werken dagelijks op de grens van land en water. Ter uitbreiding van ons drijvend materieel heeft Van der Straaten een ponton gekocht bij scheepswerf Damen. Het zeegaande ponton met spudpalen draagt de naam VDS41 en is binnenkort beschikbaar voor eigen projecten en verhuur aan derden.

Ponton VDS41

Het ponton heeft een oppervlakte van 41 x 11,40 meter, een holte van 2,5 meter en is voorzien van spudpalen. Het laadvermogen bedraagt 640 ton. Het ponton is uitermate geschikt als kraanponton of transportmiddel voor (bouw)materialen naar kusthavens in bijvoorbeeld Frankrijk of Engeland. Wij gaan het ponton inzetten voor onze multi disciplinaire projecten op het gebied van funderingstechniek, waterbouw en civiele techniek.

Samenwerking met Damen

Richard Goetheer van Van der Straaten vertelt: “Het is prettig dat wij op deze manier onze fijne samenwerking met Damen voort kunnen zetten. Bij Van der Straaten kijken we altijd naar een duurzame inzetbaarheid van onder andere materieel. Daarom een degelijk gebouwd nieuw ponton.”

Huur mogelijkheden

Het ponton is naast intern gebruik beschikbaar om te huren. Afhankelijk van de vraag is het ook mogelijk andere materieel stukken en bemanning van Van der Straaten in te zetten.

 

Foto: Damen