Geotechniek

Wat is een sondering?

Bij een sondering drukken we een stalen staaf de grond in. Tijdens dit proces meten opnemers in de staaf de actuele weerstand. Deze weerstand bestaat uit de puntdruk (conusweerstand) en de kleefkracht van de grond (wrijvingsweerstand).

Vervolgens leggen wij alles digitaal vast. Door middel van een uitwerkingsprogramma maken wij een volledig rapport met grafiek voor u.

Waar dient een sondering voor?

Aannemers en constructeurs gebruiken sonderingen voor het opstellen van een funderingsadvies. De sondering geeft namelijk uitsluitsel over de draagkracht van de bodem. Op basis van het sonderingsrapport kan de aannemer inschatten of het toepassen van palen noodzakelijk is én hoe lang en welke diameter de funderingspalen moeten zijn. Het sonderingsrapport en funderingsadvies heeft u nodig voor het indienen van een vergunningaanvraag bij de gemeente.

Geotechniek

Sondering op locatie

Met ons eigen materieel kunnen onze specialisten sonderingen uitvoeren op alle mogelijke terreinen, binnen en buiten. In de kelder en op het water. Zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken door een eigen ontworpen mini-sondeerunit of handsondeerunit.

Waarom Van der Straaten?

Door de inzet van ons team en eigen materieel kunnen wij na akkoord snel voor u aan de slag! U heeft één vaste contactpersoon. Hierdoor kunt u gemakkelijk aanvullende vragen stellen voor een advies op maat.

Offerte aanvragen

Nu u weet waar een sondering voor dient, vraagt u zich uiteraard af: Wat kost een sondering? Vraag een offerte aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op.
Voor een betrouwbaar resultaat hebben wij het volgende van u nodig:

  • Een situatietekening of -schets met de contouren van het te bouwen object zodat de sonderingsdeskundige op het perceel kan uitmeten waar de bouw gepland is.
  • Bijzonderheden zoals bereikbaarheid, gewenst tijdstip uitvoering, enz.